Wie zijn wij?

Equine Health Care wordt gerund door Martin van den Dungen en Sarah Harms.

Martin: Ik ben gediplomeerd en geregistreerd dierenfysiotherapeut en werk op basis van osteopathische principes. Vanuit mijn humane fysiotherapeutische achtergrond en mijn lange ervaring in de revalidatie heb ik samen met Sarah de methode van Equine Health Care ontwikkeld.
Ik ben mij verder gaan verdiepen in de osteopathie en ben o.a. mede-oprichter van het opleidingsinstituut World Wide Equine Éducation B.V. (W2E2). Ik heb toentertijd ook lesgegeven op deze opleiding en de studenten opgeleid tot Equine Osteopath E.D.O.®.
Vanuit onze praktijk Equine Health Care® werken we met het credo: ‘Een gezond paard – onze uitdaging!’ We kijken niet alleen vanuit onze eigen vakgebieden naar het paard, maar probeer alle omgevingsfactoren die het functioneren van het paard beïnvloeden erbij te betrekken. U moet dan denken aan het gebit, het zadel, de hoeven, het voer en natuurlijk de ruiter. Ofwel, aan het totale management.

Opleidingen en ervaring
1980-1986 opleiding fysiotherapie S.A.F.A. (gefuseerd tot Hogeschool van Amsterdam, HvA)
1997-1999 opleiding fysiotherapie bij dieren, Leffelaar (gediplomeerd en geregistreerd)
1999-2003 opleiding osteopathie bij paarden
Vanaf 1999 Equine Health Care® behandeling van paarden
Voormalig lid PR-commissie en voormalig voorzitter Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren, NVFD
2005-2008 medeoprichter en docent in USA en Europa van het voormalig opleidinginstituut World Wide Equine Education, WWEE, de opleiding tot Equine Osteopath E.D.O.
2005 mede-initiator Focus on the Equine Spine (FES)
2005 praktijk assistent bij DVM Haussler, FES
Diverse nationale en internationale bijscholingen
The Equine Touch in Engeland, practitioner level 1-4
Meer dan 18 jaar ervaring in het revalideren van mensen bij Revalidatie Centrum Heliomare
2010 Pferdetaping; Sport und Reha-Zentrum Borken
2012 Dry Needling voor paarden naar methode van Andrea Schachinger
Gastdocent bij Tinsley Academy, LAKB (Limburgse Academy voor Klassieke rijkunst en bekwaam leiderschap)
Docent Dry Needling voor paarden methode Andrea Schachinger

Sarah: Na de opleiding Paardenhouderij & Management (niveau 4) op het Wellant College in Gouda met goed gevolg afgesloten te hebben ben ik osteopathie voor mensen op The International Academy of Osteopathy in Gent gaan studeren. Ik heb de titel D.O. gekregen en ben ook lid van de B.V.O (Belgische vereniging voor Osteopathie).
Sinds mijn jonge jaren heb ik Martin vaak geassisteerd bij zijn behandelingen en zo osteopathie voor paarden geleerd. Ik heb samen met Martin de cursus The Equine Touch gevolgd in Engeland (level 1 – 4) en de opleiding Dry Needling gevolgd voor paarden naar methode van Andrea Schachinger. Daarnaast hebben Martin en ik een ander methode van tapen bij paarden ontwikkeld welke cursus we samen doceren.
Ik heb een praktijk voor humane osteopathie in Wetteren en daarnaast behandel ik paarden in België, Zeeland en Brabant.