Advanced Equine Health Care Myofascial Chain Taping

Advanced Equine Health Care Myofascial Chain Taping

Op basis van het Medical Taping Concept, ontwikkeld in de jaren zeventig in Japan door Dr. Kenzo Kaze en in Korea door Prof. Dr. S. Yoo, en de moderne inzichten in de anatomie van o.a. Thomas Myers, Robert Schleib en T.W Findley, is er door ons een nieuw concept van tapen ontwikkeld, het  Advanced Equine Health Care Myofascial Chain Taping.

Uitgangspunten zijn de myofasciale meridianen en het tensegrity model.  Tijdens de cursus Advanced Equine Health Care Myofascial Chain Taping ligt het accent op de ondersteuning en beïnvloeding van het spierstelsel en wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de fascie. Tevens wordt er op een gedegen manier, de kennis van de anatomie, fysiologie, neurologie en de biomechanica besproken.

Uitgangspunt zijn de myofasciale meridianen en het tensegrity model. Met behulp van elastische tape worden bindweefsel, fascie en spieren beïnvloed.
Tijdens de cursus Advanced Equine Health Care Myofascial Chain Taping ligt het accent op de ondersteuning en beïnvloeding van het spierstelsel en wordt uitgebreid aandacht besteed aan de fascie. Tevens wordt er op een gedegen manier, de kennis van de anatomie, fysiologie, neurologie en de biomechanica besproken.

Het doel van het tapen is functieverbetering van het weefsel, corrigeren en ondersteuning van de houding van het paard. Dit is kenmerkend voor de door ons ontwikkelde methode van het tapen.

Het beste effect wordt gehaald als de Advanced EHC Myofascial Chain Taping gecombineerd worden met een andere vorm van therapie, het is een onderdeel van een behandeling en is op zichzelf staand minder effectief. De methoden wordt het meest gebruikt als onderdeel van dry needling, sportmassage, osteopathie en dierfysiotherapie.

Kosten van de cursus zijn € 325,-.

In het cursusgeld is inbegrepen: cursusmap, lunch, koffie, thee.

Data:
zie agenda

Locatie:
Balen, België