Equine Health Care Advanced Dry Needling

De opleiding Equine Health Care Advanced Dry Needling leidt op tot Dry Needling therapeut volgens de methode Equine Health Care.
De opleiding begint met het theoretisch gedeelte van de functionele moderne anatomie, fysiologie, biomechanica, pathologie en neurologie.
Het praktische gedeelte bestaat uit een snelle manier van onderzoeken (Quick Scan), de subtiele palpatiemethoden van triggerpoints en myofasciale beperkingen.
In de praktijk worden verschillende naaldtechnieken geleerd. Tevens wordt er aandacht besteedt aan indicaties en contra-indicaties.
De opleiding bestaat uit 2 delen, het eerste deel van 3 dagen en het tweede deel van 2 dagen.

Voor wie is de opleiding bestemd?
Deze opleiding is bestemd voor:
– Nederlandse dierenartsen, (dieren)fysiotherapeuten en (paarden)osteopaten. Volgens de huidige wetgeving is het Dry Needling van paarden niet toegestaan door mensen die een van deze titels niet dragen. Echter, Dry Needling toepassen op je eigen paarden mag wel. In dit geval mag je de opleiding volgen, na het behalen van het Basic examen.
– Belgische dierenartsen, fysiotherapeuten, (paarden)osteopaten, en paardenprofessionals met een afgeronde Basic, kunnen instromen in de Equine Health Care Advanced Dry Needling en een gecertificeerd Dry Needling therapeut worden. De beperkingen zoals die in Nederland gelden, gelden in België niet.

In de intensive 5 daagse cursus wordt er in kleine groepen gewerkt met maximaal 8 deelnemers zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt.

De zelfstudie is 6 uur.

Na afloop ontvangt u een certificaat.

Kosten zie prijslijst.
In het cursusgeld is inbegrepen:
lesmateriaal voor de voorbereidende thuisstudie, cursusmap
lunch, koffie, thee.

Data:
zie agenda

Locatie:
zie agenda