Advanced Equine Health Care Myofascial Chain Taping

Advanced Equine Health Care Myofascial Chain Taping

Op basis van het Medical Taping Concept, ontwikkeld in de jaren zeventig in Japan door Dr. Kenzo Kaze en in Korea door Prof. Dr. S. Yoo, en de moderne inzichten in de anatomie van o.a. Thomas Myers, Robert Schleib en T.W Findley, is een nieuw concept van tapen door ons ontwikkeld genaamd Advanced Equine Health Care Myofascial Chain Taping.

Uitgangspunt zijn de myofasciale meridianen en het tensegrity model. Met behulp van elastische tape worden bindweefsel, fascie en spieren beïnvloed.
Tijdens de Advanced Equine Health Care Myofascial Chain Taping ligt het accent op de ondersteuning en beïnvloeding van het spierstelsel en wordt uitgebreid aandacht besteed aan de fascie.

Je leer op een gedegen manier, de kennis van de anatomie, fysiologie, neurologie en de biomechanica. Functieverbetering waardoor de functionaliteit van het weefsel behouden blijft zijn de kenmerken van deze methoden.

Het meeste effect wordt gehaald als de Advanced Equine Health Care Myofascial Chain Taping gecombineerd worden met een andere vorm van therapie, Het is een onderdeel van een behandeling en is op zichzelf staand minder effectief. De methoden wordt het meest gebruikt als onderdeel van dry needling, massage, osteopathie en dierfysiotherapie.

Kosten zie prijslijst
In het cursusgeld is inbegrepen:
cursusmap, lunch, koffie, thee

Data:
zie agenda

Locatie:
zie agenda